Resepi Mudah Puding Roti Cheese | Puding adalah pencuci mulut yang popular sebab mudah dihasilkan . Puding sedap dimakan selepas disimpan beberapa ketika di dalam peti sejuk . Kesejukan itu rasa lebih segar bila melalui tekak kita kan .
Resepi Mudah Puding Roti Berkeju
Puding kali ini , Cynta nak taburkan keju di atasnya . Nak buat pudingnya , Cynta gunakan agar - agar dan dadih dan dicampurkan bersama . Untuk langkah membuat Puding Roti Berkeju seterusnya , ikut je arahan di bawah :
Bahan - bahannya
- roti sandwich
- cheese
- sepeket serbuk dadih segera
- 11 gm agar - agar ( secekak )
- 1 tin susu cair
- 3000 ml air
- 100gm gula
Cara Membuatnya :
1- Masukkan air ke dalam periuk . Tuangkan setin susu cair dan gula . Kacau hingga mendidih .
2- Bila sudah mendidih , tutup api .
3- Masukkan sepeket dadih segera , secekak agar - agar dan gula buah - bauahan . Kacau hingga sebati dan larut .
4- Ambil loyang , aturkan roti sandwich . Tuangkan dadih agar - agar hingga menutupi pisang . Buat langkah yang sama hingga selesai .
5- Taburkan keju diatasnya dan bakar dalam 10 minit atau hingga cair dengan suhu 160 darjah celcius .
6- Keluarkan dan potong bila anda handak memakannya .
🌻Anda memang cun sekali . Terima kasih sudi melayari blog saya. Semoga anda mendapat manfaat darinya. 😊🌻 EmoticonEmoticon